Glad PĂ„sk Alla!

publicerat i AllmÀnt;
I morgon Àr det SkÀrtorsdag. Lowe Àr ledig med mig och Linus jobbar halvdag.
Jag och Lowe ska till Elin pÄ fm och pÄskpyssla tillsammans med henne, Selma, Julia och farmor=)
PÄ pÄskafton ska vi Àta pÄskmat i Rönninge. Annars har vi inte planerat nÄt, vilket kÀnns skönt man orkar ju inte med sÄ mycket "stÄhej" lÀngre=)

Önskar er alla en skön och glad pĂ„sk!!


Lowe och jag har pÄskpyntat lite hÀr hemma=)




Titta va fint Àlskling gjort pÄ dagis=)




Lowes dekoration!=)

Graviditeten...

publicerat i AllmÀnt;

...löper pÄ, vi har gÄtt in i vecka 32. TvÄ mÄnader kvar till berÀknad förlossning med andra ord. Tror inte jag kommer gÄ gravid tvÄ mÄnader till utan jag skulle tippa pÄ 4-6 veckor till. Hoppas de vill stanna sÄ lÀnge som möjligt och vÀxa till sig! =)
Jag Àr heltidssjukskriven. Skulle inte klara av att jobba lÀngre, har dragit ner mycket pÄ mitt tempo och sitter/vilar en hel del under dagen. FÄr mÄnga sammandragningar om jag hÄller pÄ lite för mycket.
Magen har vÀxt massor de senaste veckorna! Inga direkta sparkar man kÀnner lÀngre utan lÄnga rörelser frÄn armar och fötter lite varstans i magen =). Charlie, grabben som ligger till höger Àr vildast. William verkar lite lugnare Àn brorsan, blir kul att se hur de Àr nÀr de anlÀnder=)
Har inte fÄtt nÄgra bristningar Àn (peppar, peppar), men dÄ Àr det ju dom kommande veckorna det vÀxer som mest ocksÄ sÄ det kan Ànnu dyka upp. Har hitills gÄtt upp 10,5 kg.
Börjar fÄ vÀtska i kroppen, vÀrst Àr nog hÀnderna nattetid dÄ de blir stela och nÀstan lÄser sig, inte det skönaste.
Lowe lÄg senast i dag och pratade med magen och sa William & Charlie..men tror inte riktigt han fattar Àn att det faktiskt Àr tvÄ bebisar dÀr inne. Byta bajsblöja vill han i alla fall göra har han sagt, sÄ jag hoppas han hÄller sitt ord! haha.
Det finns en trÄd pÄ sajten Familjeliv dÀr vi Àr flera mammor som samlats som ska ha tvillingar i Maj. Och nu har den första tjejen fÄtt sina tvillingtjejer! I vecka 33!...SÄ man vet aldrig nÀr de fÄr för sig att komma ut, de kan ju faktiskt ske snart...pirrigt=) Men jag hoppas killarna inte tycker det Àr alltför trÄngt och vill stanna dÀr inne ett tag till!
Det mesta har vi klart nu, vagn, bilstolar, sÀng mm sÄ vi kÀnner oss (snart) ganska redo! Ska samla pÄ mig sovtimmar nu nÀr jag Àr sjukskriven och ladda batterierna sÄ gott man kan. Kommer bli fullt upp framöver! =)
PÄ tisdag Àr det dags för ultraljud igen! Hoppas de har vÀxt pÄ sig en del en sist!






32 VECKOR
Nu har fingrar och tÄr naglar. Armar, ben och kropp har börjat bli fylligare och en del bebisar har redan nu huvudet fullt av hÄr. De flesta tvillingar föds under de kommande veckorna.


PĂ„ Ă„terseende! //Emma

Helgen!

publicerat i AllmÀnt;


Ännu en helg Ă€r över! HĂ€ndelserik har den varit. Lördag morgon var jag och Lowe uppe tidigt, pappa fick sova lite. Vi Ă„t lĂ„ngfrukost och myste, stĂ€da lite o fixa. Sen kom den hĂ€rliga saken pĂ„ himlen fram SOLEN! Underbart vĂ€der var det hela dagen, massor av snö smĂ€lte, finns massor kvar men killarna va ut och försökte skotta bort sĂ„ mycket som möjligt. Jag var inte ute sĂ„ mycket denna dag dĂ„ min kropp inte var det skönaste att bĂ€ra omkring pĂ„, sjukt ont i ryggen!


Snön fÄr vi stÄ ut med ett tag till! Massor som ska tina bort!




Henke kom förbi med sin hund Alma.



Lowe har blivit vÀldigt intresserad av sin minsta kusin Julia=) I Lördags nÀr de kom och hÀlsade pÄ oss höll han henne sjÀlv för första gÄngen *Mys*






Lowe och pappa har hjÀlpts Ät att skruva i hop spjÀlsÀngen.


Julia & Lowe provligger!=)



Idag Söndag var det kalasdags! Först var vi till VagnhÀrad och firade Malin som blev ett Är Àldre!=)
Massa goŽfika, trevligt sÀllskap. Lowe lekte med Theo och alla hans roliga leksaker!


Stopp i lagens namn!


Massa ungar o lek=)


Herrn i huset! Jocke.



Sen fortsatte fÀrden till Grödinge. Vi tog bilfÀrjan över. tyckte Lowe va riktigt hÀftigt=)
Vi firade Linus syster Sussie som fyllt 35.


Lowe & kusin Jocke.


Lowe med Sussie.




De var vÄr helg! Snabbt gick den, men hÀndelserik blev den=)

Puss o kram Emma

En helg i soligt Söderhamn

publicerat i AllmÀnt;


Fredag eftermiddag packade vi in oss i bilen och gav oss ivÀg mot Söderhamn vid 15 tiden. Lowe pÄ strÄlande humör, nu skulle han Àntligen till farfar med hundarna, fyrhjulingen och snöskotern=)
Resan gick fint. Kanske det va sista resan upp dÄ familjen "bara" bestÄr av 3 peroner?? =) hihi. Tror nog vi behöver en ny bil för framtida trippar dit dÄ vi redan nu Àr fullpackade nÀr vi sticker..
NÀr vi Àr framme och Äker förbi kyrkanm vinkar Lowe och sÀger " Hej mormor!"..Lite kÀnsligt..snart dags att ta fram boken till honom om han och mormor. Han börjar bli nyfiken pÄ vem hon Àr (var). Den konstiga kÀnslan som slÄr en varje gÄng man kommer upp kommer nog alltid finnas dÀr pÄ nÄt vis. Att hon borde stÄ dÀr i dörren med största leendet och ta emot oss, man kommer pÄ sig varje gÄng att man saknar nÀstan "letar" nÄgon dÀr hemma...

Jaja, nu kom vi upp pÄ kvÀllskvisten i alla fall=) Och Pirro tog emot oss! haha. Pappa hade stuckit pÄ en inplanerad fest sÄ vi fixade fredagsmys och kollade LetŽs Dance. Lowe stormtrivs och ville inte lÀgga sig förrÀn 21.30..;)

Lördag morgon lÄter vi pappa Linus sova ut lite. Lowe och jag har ett uppdrag att utföra sÄ vi studsar upp och Àter frukost och sen pÄbörjar vi en födelsedagstÄrta till Ante som skulle firas idag! (25 Är 15/3).





Tadaa! Fin va? Å god med=)


Nytt för denna gÄng var att morfar köpt snöskoter. Vilken Lowe sÄklar gillade skarpt ;)
Den har gÄtt varm hela helgen, inte för min del dock. Jag har varit publik.
HĂ€r sitter Lowe med min kusin Tomas dotter Elin.


Lördag em bjöd pÄ kalas för vÄr Per Anders, Àven kallad Ante, hehe.
HÀr med tÄrtan Lowe gjort och ett bamseljus i mitten! =D


Full stuga=)


Kasper gillade fikat=)


Milo har Àtit lite kladdkaka!=)


Lite bilder pÄ de övriga normala....hmm..=)



KvÀllen fortsatte med bad, middag Ä melodifestivalen=)

Hebba, Kevin, Bossee & Pappa.

Skön helg! Tack Ä hÀj!


Gjort lite vÄr

publicerat i AllmÀnt;


I dag  nÀr man gick utanför dörren fick man ju nÀstan lite vÄrkÀnslor! =) Plusgrader var lÀnge sen! Hade klÀtt mig alldeles för mycket kÀnde jag, men man har ju behövt pylsa pÄ sig ordentligt de senaste mÄnaderna.
Hoppas, jag kanske slipper köpa ny vinterjacka, pÄ grÀnsen att jag fÄr igen den
jag har nu, ingen lust att lÀgga pengar pÄ en ny!

Har satt lite fÀrg pÄ vardagsrummet, alltid kul med en liten fÀrgklick, och att det blir soligt ute pÄ samma gÄng gör ju inte saken sÀmre! Kom nu vÄren, kom!!

Grönt tycker jag e vÄrens fÀrg!






Vilket vÀder!

publicerat i AllmÀnt;


BortskÀmd med sol har man ju knappast varit den senaste tiden, men i helgen ialla fall igÄr Lördag var det ju alldeles strÄlande! =)

Man fÄr lite dÄligt samvete att sitta inne och hÀcka. PÄ vÄr baksida Àr altanen FULL med snö, extra mycket sedan vi skottade av taket. Linus grÀvde till en soffa i solen dÀr vi kunde sitta och fika, hÀrligt! KÀndes nÀstan som man var uppe i fjÀllen =)















En kille som gillar snö!! =)


Ultraljud

publicerat i AllmÀnt;
I Onsdags var det dags för ultraljud igen. SvÀrmor var ocksÄ med denna gÄng =) Nu gjorde de ett tillvÀxtultraljud för att se att killarna vÀxer som de ska. Och visst gjorde de det! =) Allt sÄg jÀttebra ut och dom Àr nÀstan exakt lika stora=) skönt! BÄda sitter i sÀte just nu.
Om de vill stanna kvar till ca v 38 (vilket Àr ganska ovanligt med twins) sÄ tippade barnmorskan pÄ att de skulle vÀga runt 3,3-3,6 kg st(!!) Vet inte riktigt om jag kan tro pÄ det..men i sÄ fall kommer jag bli vÀÀÀldigt stor! =0...
Är i vecka 29 nu och har precis blivit sjukskriven pĂ„ heltid. Skönt. SĂ„ nu Ă€r det bara att försöka ladda batterierna!

SÄ hÀr ser Charlie & William ut i dagslÀget: =)

Tvilling 1: 1093 gram. Normal hjÀrtaktivitet. Normal fostervattenmÀngd.
Fostret ligger med sÀtet nedÄt.



Tvilling 2: 1027 gram. Normal hjÀrtaktivitet. Normal fostervattenmÀngd.
Fostret ligger med sÀtet nedÄt.